Recepty k jídelníčku

23. února 2016 v 20:51 |  Recepty
Salát s kaki, čekankou a mozzarellou































1146 kJ/274 kcal
bílkoviny: 10 g
sacharidy: 10 g
tuky: 19 g

Ingredience na 1 porci:
50 g mozzarelly, 50 g kaki, 100 g červené čekanky, 10 g piniových oříšků, 3 g olivového oleje, sůl, pepř a bazalka

Postup:
Mozzarellu vyjmeme z nálevu, kaki nakrájíme na měsíčky, listy čekanky rozebereme a omyjeme. Vložíme na talíř, zasypeme piniovými oříšky, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.

Tip:
Lze podávat i jako večeři s celozrným pečivem.


Kuskus s tofu a mangem:































1467 kJ/351 kcal
bílkoviny: 15 g
sacharidy: 52 g
tuky: 6 g

Ingredience na 1 porci:
100 g vařeného kuskusu, 80 g marinovaného tofu, 100 g manga, 50 g žluté papriky, 30 g sušených rajčat v oleji, sůl, pepř a petrželka

Postup:
Kuskus připravíme podle návodu. Marinované tofu napíchneme na špízy a na pánvi bez oleje orestujeme dozlatova. Do hotového kuskusu vmícháme na kousky nakrájené mango, papriku a sušená rajčata v oleji. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Tip:
Tofu můžete nahradit i kousky ryby na grilu.


Kuřecí prsa s avokádem a tortillou































1580 kJ/378 kcal
bílkoviny: 26 g
sacharidy: 35 g
tuky: 15 g

Ingredience na 1 porci:
100 g kuřecích prsíček, 50 g avokáda, 50 g cherry rajčátek, 20 g římského salátu, 42 g pšeničné tortilly, 5 g avokádového oleje, 10 g chilli papriček, sůl, pepř a 1 lžička šťávy a kůry z limetky

Postup:
Kuřecí prsa naložíme do marinády z avokádového oleje, soli, pepře, nasekaných chilli papriček a šťávy a kůry z citronu. Poté orestujeme dozlatova na pánvi. Avokádo oloupeme a nakrájíme na měsíčky, cherry rajčátka rozpůlíme. Na talíř vložíme tortillu, kterou ozdobíme listy salátu, nakrájenými kuřecími prsíčky, avokádem, rajčátky a zabalíme.

Tip:
Pro obměnu vyzkoušejte z krůtím masem.


Exotický salát s ovocem a kokosem































1110 kJ/265 kcal
bílkoviny: 2 g
sacharidy: 49 g
tuky: 7 g

Ingredience na 1 porci:
60 g banánu, 50 g kaki, 50 g pomeranče, 40 g kiwi, 25 g morušebílé, 10 g kokosových lupínků

Postup:
Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka, kaki, pomeranč a kiwi na měsíčky. Vložíme do hlubokého talíře nebo misky. Ozdobíme moruší a kokosovými lupínky.

Tip:
Zajímavou chuť salátu dodá bílý jogurt.


Špíz s ananasem a hovězím masem































1325 kJ/317 kcal
bílkoviny: 24 g
sacharidy: 27 g
tuky: 11 g

Ingredience na 1 porci:
125 g hovězí roštěné, 100 g ananasu, 50 g cibule, 5 g řepkového oleje, 10 g sójové omáčky, 10 ml javorového sirupu, 10 g chilli papričky, sůl, pepř, petrželka

Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, naložíme do řepkového oleje, sójové omáčky a javorového sirupu. Dochutíme nasekanými chilli papričkmi, solí a pepřem. Necháme odležet. Poté napíchneme na špíz spolu s ananasem a cibulí. Grilujeme dozlatova ze všech stran. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Tip:
Podávat můžete s rýží nebo bramborami.


Mořské plody s fíky a rýží






























1388 kJ/332 kcal
bílkoviny: 19 g
sacharidy: 43 g
tuky: 6 g

Ingredience na 1 porci:
100 g mořských plodů, 150 g vařené rýže, 50 g čerstvého fíku, 1-2 stroužky česneku, 5 g olivového oleje, 1 lžička šťávy z limetky, sůl, pepř a koriandr

Postup:
Rýži uvaříme podle návodu. Mořské plody opláchneme a naložíme do marinády z olivového oleje, česneku, šťávy z limetky, soli, pepře a nasekaného koriandru. poté na pánvi s nepřilnavým povrchem ogrilujeme dozlatova. Smícháme s rýží a na kousky nakrájeným čerstvým fíkem.

Tip:
Vyzkoušejte třeba i s naseknými mandlemi.


Vepřový steak s mangovým čatní a salátem































1459 kJ/349 kcal
bílkoviny: 29 g
sacharidy: 32 g
tuky: 8 g

Ingredience na 1 porci:
130 g vepřové panenky, 100 g manga, 5 g zázvoru, 10 g rozinek, 3 hřebíčky, 1 celá skořice, 5 g octa, 4 g třtinového cukru, 100 g polníčku, 50 g rukoly, 10 g červené cibule, 3 g olivového oleje, sůl, pepř a 1 lžička šťávy z citronu

Postup:
Maso osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi bez tuku. Mango a zázvor oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do menšího hrnce, přidáme rozinky, koření, ocet a cukr. Podlijeme vodou a dusíme asi pět minut doměkka. Opláchneme polníček a rukolu, nakrájíme cibuli na kolečka a vmícháme dresing z oleje, soli, pepře a šťávy z citronu. salát podáváme s masem a čatní.

Tip:
Mango můžeme nahradit jablky či hruškami.


Takže tady máte ty slíbené recepty. Moc se omlouvám, že nebyly včera, ale článek se mi nepublikoval, ale vymazal, tak jsem ho dnes musela psát znova, tak snad mi ho prominete.
Dobrou chuť:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama