Arašídové máslo 5x jinak

21. března 2016 v 15:35 |  Recepty
K nám přišlo z Ameriky a tam původně z Mexika nejdříve jako lék. Američané ho ale ihned přijali jako pochoutku a mažou si jím tousty třeba ještě s džemem. Existuje jemné arašídové máslo nebo s hrubšími kousky. Bývá slané, ale s cukrem se snáší skvěle.

KOLÁČ S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM
Na čokoládový korpus
150 g hladké mouky
2 lžíce kakaa holandského typu
45 g třtinového cukru
100 g másla

Na krém
400 g čerstvého krémového sýra
195 g jemného arašídového másla
100 g třinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
125 g smetany ke šlehání

Na ozdobu
220 g třtinového cukru + 90 g nasekaných solených arašídů
240 g zakysané smetany
180 g smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru

Předehřejte troubu na 180˚C. Nejdříve připravte korpus - propracujte mouku, kakao, cukr a máslo a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut - těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
Stáhněte troubu na 150˚C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte oba cukry a vejce - jedno po druhém. Nakonec přilijte smetanu. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45- 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200˚C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je cukrema pečte 20-25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
Vyšlehejte sladkou a zakysanou smetanu s cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.

Na 8 porcí, hotové za 1 hodinu a 25 minut, snadné.


MLÉČNÝ KOKTEJL S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM
500 ml mléka
250 ml smetany ke šlehání
150 g mléčné čokolády
4 lžíce jemného arašídového másla

Mléko a smetanu v rendlíku zahřejte, přidejte čokoládu a počkejte, až se rozpustí. Zahřívejte asi 5 minut do zhoustnutí.Do sklenic dejte po jedné lžíci arašídového másla a zalijte horkým čokoládovým mlékem. Před pitím zamíchejte.

Pro 4 osoby, hotové za 10 minut, velmi snadné.



CHLEBÍČEK S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM A BANÁNY
80 ml arašídového másla, změklého
150 g krupicového cukru
3-4 rozmačkané banány
125 ml olivového oleje
2 vejce
4 lžíce kakaa holandského typu
3/4 lžičky kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
125 g hladké mouky
2 lžíce jemného arašídového másla na ozdobu

Předehřejte troubu na 180˚C. Velkou chlebíčkovou formu vyložte papírem na pečení. V míse promíchejte arašídové máslo, cukr, rozmačkané banány, olivový olej a vejce. Přidejte kakao, kypřící prášek, sodu a sůl. Nakonec vmíchejte mouku.
Těsto vlijeme do formy a poklaďte ho tenkými plátky banánu. Pečte 55 minut, pak vyzkoušejte špejlí - pokud vyjde čistá, je hotovo. Nechte 20 minut chladit na mřížce.
Jemné arašídové máslo rozehřejte v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Pokapejte jím chlebíček a podávejte.

Pro 4 osoby, hotové za 1 hodinu, velmi snadné.



ARAŠÍDOVÉ SUŠENKY
180 g másla
150 g krupicového cukru
250 ml arašídového másla
2 vejce
300 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 a 1/2 hrnku mléčných čokoládových čoček nebo nalámané mléčné čokolády

Předehřejte troubu na 180˚C. Prošlehejte máslo, cukr, arašídové máslo a vejce. Přidejte mouku, sodu a sůl a důkladně promíchejte. Nakonec zapracujte čokoládové čočky.
Plech vyložte pečícím papírem. Lžící dávejte na plech hromádky a rozprostřete je na placičky. Pečte 12 minut, pak vyjměte, nechte dvě minuty na plechu odstát a pak sušenky položte dochladnout na mřížku. stejným způsobem připravte zbývající sušenky.

Na 24 sušenek, hotové za 30 minut, velmi snadné.



ČOKOLÁDOVÉ BÁBOVIČKY S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM
200 g tmavé čokolády, nasekané
100 g másla, nakrájeného
2 vejce + 2 žloutky
110 g jemného krupicového cukru
35 g hladké mouky
8 lžic jemného arašídového másla
máslo na vymazání formiček
kakao holandského typu na ozdobu

Troubu předehřejte na 200˚C. Čokoládu a máslo rozpusťte v rendlíku na mírném plameni. V míse prošlehejte vejce a žloutky s cukru. Přilijte rozpuštěnou čokoládu, přisypte mouku a dobře promíchejte.
4 formičky po 150 ml vymažte máslem. Každou naplňtě do poloviny těstem a doprostřed dejte lžíci arašídového másla a doplňte těstem.
Pečte 20 minut. Bábovičky by měly být na povrchu pevné, ale uvnitř tekuté. Inhned je vyklopte, poprašte kakaem a podávejte.

Na 4 bábovičky, hotové za 40 minut, snadné


Snad se vám dnešní článek líbil a inspirovala jsem vás k upečení nějakého dezertu.

YOU LIVE ONLY ONCE

Kiss Vaše Káťa
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 lifewaycz lifewaycz | Web | 21. března 2016 v 16:25 | Reagovat

Hledám nové lidi okolo sebe a k blogu nové blogy okolo něj ♥
http://lifewaycz.blog.cz/1603/spratelene-blogy

2 jidlozdravikosmetika jidlozdravikosmetika | E-mail | Web | 21. března 2016 v 18:27 | Reagovat

[1]:

3 Catherine Ribbon Catherine Ribbon | E-mail | Web | 22. března 2016 v 14:13 | Reagovat

Arašídové máslo jsem nikdy nějak v lásce neměla. Ale takhle to nevypadá vůbec zle. :) Máš krásný blog! :)

4 jidlozdravikosmetika jidlozdravikosmetika | E-mail | Web | 22. března 2016 v 17:14 | Reagovat

[3]: Moc děkuji❤❤

5 Annie ♥ Annie ♥ | Web | 23. března 2016 v 22:17 | Reagovat

To je super ! :) Mnam!
Moc pěkný blog ! Dávno tě mám mezi oblíbené blogy. ♥

6 jidlozdravikosmetika jidlozdravikosmetika | E-mail | Web | 24. března 2016 v 8:07 | Reagovat

[5]: Jéééé❤ Děkuji moc, to mě moc potěšilo❤

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama