Listové těsto naslano

19. dubna 2016 v 19:35 |  Recepty
Ahoj všichni, po delší době je tady zase článek. Tentokrát to budou recepty s listovým těstem a pokud máte rádi slané, tak je tento článek právě pro vás.


1) LISTOVÉ TĚSTO NASLANO S RAJČATY A CHORIZEM
Budeme potřebovat:
2 listová těsta, rozválená
150 g ricotty
50 g mozzarelly nastrouhané
sůl
čerstvě mletý černý pepř
100 g kvalitního choriza, oloupaného a nastrouhaného najemno
16 cherry rajčátek, nakrájených na půlky
40 g černých oliv, bez pecek, rozpůlených
1 vejce, rozšlehané
lístky bazalky k podávání

Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsta položte na sebe a několikrát přejeďte válečkem. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrojte z těsta 8 koleček o průměru asi 11 cm. O 1 cm menším vykrajovátkem naznačte na kolečkách okraj. Kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte ricottu a mozzarellu, osolte, opepřete a rozdělte na kolečka, navrch poklaďte chorizo, rajčátka a olivy. Okraje potřete vejcem. Pečte 15-20 minut. Posypte lístky bazalky a podávejte.

2) LISTOVÉ TĚSTO NASLANO S BRAMBŮRKY, ROZMARÝNEM A MOZZARELLOU
Budeme potřebovat:
400 g listového těsta
100 g mozzarelly nastrouhané
250 g kuličkové mozzarelly, nakrájené na plátky
100 g malých brambor, nakrájených na tenké plátky
2 lžičky olivového oleje
sůl
čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce čerstvých rozmarýnových lístků
1 lžička chilli vloček
40 g parmazánu, jemně nastrouhaného, k podávání

Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na velkou kruhovou placku a položte na plech vyložený pečicím papírem. Placku trochu propíchejte vidličkou. Nožem nebo rádýlkem vyznačte dokola 1,5 cm okraj. Posypte strouhanou mozzarellou, na ni rozložte plátky kuličkové mozzarelly. Brambory, olej, sůl, pepř a rozmarýn dejte do mísy a promíchejte. Rozdělte navrch připravených dílů. Pečte 15-18 minut, dokud nejsou brambůrky měkké. Před podáváním posypte chilli vločkami a parmazánem.

3) LISTOVÉ TĚSTO NASLANO S CIBULKOU A MODRÝM SÝREM
Budeme potřebovat:
15 g másla
1 lžíce olivového másla
6 menších sladkých cibulí, nakrájených na plátky
sůl
1 lžička tmavého cukru
1 lžička balzamikového octa
500 g listového těsta
250 ml kysané smetany
120 g modrého sýra, rozdrobeného
6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky
sůl
pepř
pár snítek tymiánu

Postup:
V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypte cibuli, osolte a nechte za občasného míchání opékat 20 minut, pak přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Podle potřeby regulujte plamen, aby se cibule nepřipálila. Vmíchejte balsamikový ocet. Mezitím nechte na pánvičce dokřupava vypéct slaninu. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty a trochu ho propíchejte vidličkou. Po krajích naznačte 1,5 cm okraj. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte smetanu a sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte zkaramelizovanou cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15-18 minut.

4) LISTOVÉ TĚSTO NASLANO S HOUBAMI, ŠUNKOU, SÝREM A VEJCEM
Budeme potřebovat:
30 g másla
8 žampionů, nakrájených na plátky
500 g listového těsta
6 plátků, nakrájených na proužky
100 g čedaru, nastrouhaného
16 cherry rajčátek, rozpůlených
6 vajec
sůl
pepř
čerstvá petrželka na ozdobu


Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi rozehřejte na středním plameni máslo, vhoďte nakrájené žampiony a pár minut je opékejte. Mezitím rozdělte těsto na 6 stejně velkých dílů a prstem vytlačte okraje. Přesuňte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Pečte je 10-12 minut. Vyndejte z trouby a lžící zlehka "promáčkněte" střední část dovnitř. Na díly rozdělte šunku, houby a sýr. Navrch rozklepněte vejce a přidejte cherry rajčátka. Osolte, opepřete, vraťte do trouby a pečte ještě 10 minut, nebo až vejce budou mít konzistenci, kterou si přejete.

5) LISTOVÉ TĚSTO NASLANO S ČERVENOU ŘEPOU A KOZÍM SÝREM
Budeme potřebovat:
500 g sirové červené řepy, oloupané a nakrájené na plátky
100 ml tekutého medu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
500 g listového těsta
25 g lískových oříšků, nasekaných nahrubo
100 g čerstvého kozího sýra, rozdrobeného
rukola k podávání

Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Řepu rozložte na pečicím papírem vyložený plech, pokapejte ji medem, olejem a pomerančovou šťávou. Přikryjte řepu alobalem a pečte 25 minut doměkka. Mezitím rozdělte těsto na 3 stejné díly a rozválejte je na pláty. Prsty naznačte okraj. Přesuňte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem a dejte je na 15 minut do trouby k řepě. Vyndejte z trouby a lžící zlehka promáčkněte střední část dílů dovnitř. Rozdělte na ně upečenou řepu, zakápněte částí šťávy z pekáčku, posypte oříšky a sýrem. Vraťte na 15 minut do trouby. Před podáváním posypte rukolou.

Doufám, že se vám dnešní článek líbil, dejte mi vědět do komentářů.

Y.O.L.O.
Kiss Vaše Káťa
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama