Pařížské makronky

25. dubna 2016 v 15:07 |  Recepty
Dneska tu máme recept na mé oblíbené Pařížské makronky. Doufám, že se vám bude líbit a budou vám chutnat.
Budeme potřebovat:
135 g moučkového cukru + 1 lžička navíc
110 g jemně mletých mandlí
3 extra velké bílky
špetka soli
50 g krupicového cukru

Na náplň:
3 velké bílky
200 g krupicového cukru
225 g másla, pokojové teploty, na kousky

Postup:
1. Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. Bílky šlehejte se solí do polotuha, pak zvyšte obrátky mixéru a postupně přisypávejte krupicový cukr. Šlehejte dotuha. Pak postupně přisypávejte směs moučkového cukru a mandlí.
2. Plechy vyložte pečicím papírem. Cukrářský sáček naplňte hmotou a na plech "kreslete" kolečka o průměru 2,5 cm. Mezi jednotlivými makronkami dělejte 5cm místo, neboť makronky pečením trochu nabydou. Než je dáte péct, nechte je 15 minut stát při pokojové teplotě, aby malinko oschly.
3. Pečte asi 15 minut v troubě s lehce pootevřenými dvířky. Pak vyjměte, archy papíru přeneste i s makronkami mimo plechy a nechte zchladnout.
4. Po dvou je spojujte krémem. Na krém nad párou šlehejte bílky s cukrem do světlé, nadýchané a pevné pěny. Pak postupně zašlehávejte kousky změklého másla a ušlehejte do krému.

Na zhruba: 16-20 makronek
Příprava: 45 minut
Pečení: 15 minut

Doufám, že se vám recept líbil.

Y.O.L.O.
Kiss Vaše Káťa
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama