Rybí recepty

10. dubna 2016 v 9:36 |  Recepty
Ahoj všichni, vítám vás u nového článku. Jelikož já miluji ryby, tak mám spoustu receptů a proto jsem se rozhodla se s vámi podělit o 4 recepty. Doufám, že se vám budou líbit.


GRILOVANÝ PSTRUH SE ZELENINOU
Budeme potřebovat:
1 čerstvý pstruh, vykuchaný
2-3 stroužky česneku, na plátky
2 snítky rozmarýnu
100 g plátků anglické slaniny
sůl, pepř
olivový olej na pokapání
1 citron
2 větvičky cherry rajčátek
1 cuketa

Postup:
Břišní dutinu omytého pstruha vyložte česnekem, rozmarýnem a slaninou. Rybu osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Spolu s osolenými cerry rajčátky a plátky cukety grilujte do změknutí. Pstruha grilujte minimálně 8 minut z každé strany.

Porce: pro 4 osoby
Příprava: 15 minut
Grilování: 16-20 minut

GRILOVANÁ PRAŽMA SE ZELENINOU
Budeme potřebovat:
1 kg pražmy královské
2 citrony, vymačkaná šťáva
sůl, mletý bílý pepř
svazek petrželky
3-4 stroužky česneku, rozmělněné
4 masitá rajčata, na měsíčky
1 okurka, na kolečka
2 papriky, na proužky

Postup:
Vykuchané ryby omyjte, osušte a na bocích několikrát nařízněte. Potom ryby z obou stran důkladně potřete citronovou šťávou, osolte, opepřete azastříkněte olejem. Pozvolna je z obou stran grilujte asi 15 minut.
Zhruba 100 ml oleje si dejte do misky, přidejte k němu nasekanou petrželku a rozmělněné stroužky česneku. Hotové ryby potřete připravenou směsí a podávejte s pokrájenou zeleninou

Porce: pro 4 osoby
Příprava: 20 minut
Grilování: 15 minut

PEČENÝ LOSOS S ŘEDKVIČKOVO-OKURKOVÝM SALÁTEM
Budeme potřebovat:
900 g listového těsta
6 filetů (150 g) z lososa
sůl + hrubá mořská sůl na posypání
2 žloutky, našlehané vidličkou
100 g polníčku
2 okurky, nakrájené na dlouhé plátky
12 ředkviček, nakrájených na kolečka

Na dresink:
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekané pažitky
80 ml červeného vinného octa
1 lžíce krupicového cukru
160 ml olivového oleje
mořská sůl a čerstvě namlétý černý pepř

Postup:
Troubu předehřejte na 200˚C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou. Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů. Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta, tak, aby ryba nebyla vidět. Pak balíčky dejte na vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na dvanáct až patnáct minut péct dozlatova. Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse. Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte.

Porce: pro 6 osob
Příprava: 20 minut
Pečení: 12-15 minut

PSTRUH PEČENÝ VBYLINKOVÉ STROUHANCE
Budeme potřebovat:
4 filety pstruha
50 g strouhanky
1 lžíce másla, změklého
1 svazek petrželky, nasekané
1 citron, kůra jemně nastrouhaná, šťáva vymačkaná
25 g piniových oříšků, nasucho opražených, nasekaných nahrubo
1 lžíce olivového oleje + na vymazání

Postup:
Gril rozpalte na maximum, filety pstruha vyskládejte na lehce olejem vymazaný plech. Strouhanku smíchejte s máslem, nasekanou petrželkou, kůrou i šťávou z citronu a polovinou oříšků. Směsí zasypte rybí filety, zastříkněte je olejem a 5 minut grilujte. Pak posyptezbylými oříšky, krátce zapečte a ihned podávejte.

Porce: pro 4 osoby
Připrava: 10 minut
Grilování: 7 minut

Doufám, že jsem vás inspirovala.

Y.O.L.O.
Kiss Vaše Káťa
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bibiána Bibiána | Web | 10. dubna 2016 v 9:50 | Reagovat

Pstruha a lososa mám naozaj veľmi rada, tieto recepty vyzerajú super :)

2 jidlozdravikosmetika jidlozdravikosmetika | E-mail | Web | 10. dubna 2016 v 16:22 | Reagovat

[1]: To jsem ráda:) Moc děkuji za komentář, moc mě potěšil:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama