Super dezertíky

9. dubna 2016 v 21:28 |  Recepty
Ahoj všichni, vítám vás u dalšího článku a tentokrát to budou zase recepty a zase na sladké. Já osobně sladké miluji a proto se v dnešním článku podíváme na tři z mých oblíbených receptů. Doufám, že se vám budou líbit a jelikož jste si o recepty hodně psali, tak jich teď budu přidávat hodně. Tak jdeme na to.


ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA S POLEVOU
Budeme potřebovat:
250 g hladké mouky
30 g kakaa holandského typu
1 lžička jedlé sody a špetka soli
125 ml smetany ke šlehání
200 g čokolády
125 ml podmáslí
240 g másla
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
4 vejce + 1 bílek

Na polevu:
125 ml smetany ke šlehání
100 g tmavé čokolády, nasekané
2 lžíce másla
2 lžíce kukuřičného sirupu

Postup:
Předehřejte troubu na 170˚a vymažte a vysypte bábovkovou formu. Prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl do velké mísy. Promíchejte a odložte stranou.
V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Dejte do ní nalámanou čokoládu, odstavte a promíchejte dohladka. Přilejte podmáslí a nechte vychladnout.
Máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte na nadýchaný krém. Přidejte vejce a bílek, prošlehejte. Potom na střídačku zapracujte čokoládovou a moučkovou směs. Těsto vlijte do formy a pečte 55-60 minut, aby na zapíchnuté špejli neulpěly vlhké drobečky. Vyjměte z trouby, bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
MEzitím připrate polevu. V rendlíku přiveďte k varu smetanu. Do misky dejte nalámanou čokoládu, máslo a kukuřičný sirup a přelijte vroucí smetanou. Promíchejte dohladka a nechte chvíli stát. Polevou pak přelijte vychladlou bábovku.

Tip:
Pokud nechcete můžete bábovku nechat bez polevy. Já jsem ji bez polevy taky dělala a chutnala nám ještě víc než s tou polevou.

Porce: 1 bábovka
Příprava: 30 minut
Pečení: 1 hodina

TIRAMISU TRIFLE
Na kávovou panna cottu:
8 plátků želatiny
125 ml kávového likéru
500 ml smetany ke šlehání
500 ml mléka
110 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu

Na čokoládový krém:
250 g nasekané tmavé čokolády
180 ml smetany ke šlehání + šlehačka na dokončení
450 g hotového piškotového korpusu
375 ml espressa
375 ml smetany ke šlehání

Postup:
Začněte kávovou panna cottou. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Šlehačku, mléko, cukr a vanilkový extrakt dejte do rendlíku, zamíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně, vmíchejte želatinu a dobře rozmíchejte.
Polovinu panna cotty rozdělte rovnoměrně do hezkých sklenek a nechte alespoň 1 hodinu chladit a tuhnout. Pokračujte čokoládovým krémem.
V rendlíku rozpusťte čokoládu se smetanou. Míchejte, až bude poleva hladká. Nechte stranou chvíli vychladnout.
Hotový piškotový korpus vykrojte tak, aby tvarem "sedl" do skleniček na panna cottu. Pokapejte ho espressem a navrch naneste čokoládový krém. Dejte ztuhnout do lednice.
Potom navrch rozdělte zbývající panna cottu a dejte ještě na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou.

Tip:
Pokud chcete, můžete nahoru přidat ještě třeba jahody, maliny nebo třeba borůvky.

Porce: 6 skleniček
Připrava: 15 minut
Chlazení: 2 hodiny

SMETANOVÉ POTĚŠENÍ
Budeme potřebovat:
2 kelímky smetany ke šlehání
2 kelímky zakysané smetany
3 sáčky vanilkového cukru + krupicový cukr podle chuti
1 balíček cukrářských piškotů
100 ml silné černé kávy
1 balíček Koka sušenek, nahrubo nadrcených
kakao holandkého typu na poprášení

Postup:
Jednu smetanu ušlehejte dotuha. Obě zakysané smetany vyklopte do mísy, promíchejte, vmíchejte vanilkové cukry a nakonec i dotuha ušlehanou smetanu. Podle chuti můžete dosladit krupicovým cukrem.
Dortovou formu o průměru 24 centimetrů vyložte alobalem. Na dno dejte cukrářské piškoty, pokapejte je kávou, potřete částí krému a pokračujte vrstvou sušenek (ty nepokapávejte). Pokračujte do spotřebování všech ingrediencí - končit byste měli vrstvou sušenek. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha, potřete jí vršek dortu a dejte minimálně na pět hodin chladit. Podávejte posypané kakaem holandského typu.

Porce: 1 dort
Příprava: 35 minut
Chlazení: 5 hodin

Doufám, že jsem vás inspiroval. Já tyhle dezerty miluji! Pokud je vyzkoušíte, tak mi napište jak jste byli spojeni a jestli vám chutnaly. Pokud budete někam dávat fotku, můžete mě označit, ráda se podívám:)

Y.O.L.O.
Kiss Vaše Káťa
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama